Templates bewerken in MS Word

Voor het aanpassen van de standaardtekst in de templates kun je simpelweg op de tekst klikken en beginnen met typen. Alle tekst is geplaatst in tekst boxes die uitgelijnd zijn met andere elementen. Wees dus voorzichtig dat je niet per ongeluk tekst boxes (of andere elementen) verplaatst.

De skill bars aanpassen

Veel templates maken gebruik van zogenaamde skills bars om aan te tonen hoe veel je ervaring met een specifieke skill hebt. De skill bars bestaan uit 2 elementen. klik op het binnenste element (de lijn) en ga vervolgens naar “Format” om de lengte van de lijn aan te passen.

In het geval van bollen kun je simpel weg op het element met de bollen klikken en ze verslepen om meer of minder bollen te laten zien. Tip: Houdt shift ingedrukt tijdens het slepen zodat alles netjes horizontaal blijft.

Profiel foto toevoegen

De meeste templates bieden de mogelijk om een profielfoto toe te voegen. In bijvoorbeeld het “Joan” template klik je op de binnenste cirkel en ga je naar “Shape fill” en kies je vervolgens “Pictures” om je eigen foto toe te voegen.

Sla je template altijd op als PDF !

Als je klaar bent met het toevoegen van jouw info sla dan altijd het template op als een PDF (Portable Document Format).

Een pdf heeft een kleine bestandsgrootte en kan op ieder besturingssysteem geopend worden.

Bijkomend voordeel is dat de layout van je template exact hetzelfde blijft. Op deze manier ziet je toekomstige werkgever jouw CV zoals jij het voor ogen hebt. Ook als je het CV wilt printen is het een goed idee om het CV op te slaan als PDF.