Fonts installeren

Je moet eerst alle fonts installeren voordat je een template probeert te openen in Microsoft Word. We leveren een .zip bestand bij het template met daarin de benodigde fonts.

Voor Windows

Open het ZIP bestand en kopieer de font files naar je desktop. Nu is het simpelweg een kwestie van op het bestand klikken en op installeren klikken. Als je meerdere font bestanden moet installeren kun je het beste alle bestanden selecteren >> rechtermuisknop >> Installeren drukken. Op deze manier installeer je alle font tegelijkertijd.

Bezoek de “fonts installatie” pagina van Microsoft om meer te leren over het toevoegen van fonts.

Voor Mac

Fonts kunnen geïnstalleerd worden in een aantal folders binnen OS X, maar wij raden je aan het volgende te doen. Sluit alle programma’s die open staan. Geïnstalleerde fonts werken soms niet als je deze stap negeert. Kopieer en plak (of sleep) de font bestanden naar je gebruikers library folder; /Gebruikers/Jouw_gebruikersnaam/Library/Fonts.

Let op: Deze folder is standaard verborgen sinds OS Lion. Druk in dit geval op de Alt/Optie toets terwijl je op het “Go” menu klikt in Finder.

Optioneel voor Mac OS X 10.3 of hoger:

  • Dubbelklik op het font bestand om fontbook te openen.
  • Klik op “font installeren” onderin het scherm.

Wanneer de fonts niet zichtbaar zijn…

Een veel voorkomend probleem met MS Word op Mac is dat het geïnstalleerde fonts soms niet zichtbaar is in de lijst met fonts. Als dit het geval is kun je de .ttf bestanden (font bestanden) converteren naar .dfont bestanden op https://onlinefontconverter.com/

  • Installeer de nieuwe .dfont bestanden, sluit MS Word af en probeer het opnieuw.
  • De fonts zouden nu beschikbaar moeten zijn in de lijst met fonts.